Shanti Cursussen - Yogacentrum en Praktijk voor natuurgerichte therapie

U bevindt zich hier: home >  

 Yoga voor senioren 50+

Yoga wil je niet bekeren of een levensopvatting opdringen: het is geen religie. Wat yoga wel wil, is je wat hulpmiddelen aanreiken die je in staat stellen beter met jezelf om te gaan. Het woord "yoga" is afgeleid van het Sanskriet woord voor juk en betekent samenbrengen, verenigen. En wel het samenbrengen, verenigen van lichaam en geest. Dus evenwicht scheppen in jezelf waardoor je meer rust, balans en ontspanning ervaart in je dagelijkse leven.

Hatha Yoga is een middel om meer in contact te komen met je eigen lichaam en je bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft. Zo kun je ontdekken wat voor jou de juiste manier is om met je lichaam om te gaan.

Hierbij wisselen statische en dynamische oefeningen elkaar af. De yogahoudingen (asana's) zorgen, bij regelmatig oefenen, voor soepele gewrichten, sterke spieren, veerkrachtige beenderen en wervelkolom. Ook de inwendige organen zoals hart, maag, darmen, lever, de klieren en het zenuwstelsel worden positief beïnvloed. Door de ademoefeningen kom je weer in contact met je natuurlijke ademhaling en kan de levensenergie weer vrij door het lichaam stromen.

Tijdens de meditatie en ontspanningsoefeningen aan het einde van de les, leer je de nog resterende spanning los te laten en breng je geest en lichaam meer tot rust.  Daardoor voelt bijna iedereen zich rustiger en vitaler na een tijdje yoga beoefend te hebben. Het slapen gaat beter, de ademhaling wordt vollediger, de stofwisseling en de algehele conditie verbeteren en het concentratievermogen wordt groter. Ook worden stress en de gevolgen hiervan effectief verminderd.

De yoga lessen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en kan een waardevol middel zijn in je dagelijkse leven. Een belangrijke regel is, dat iedereen binnen zijn (haar) eigen grenzen de oefeningen uitvoert, dus zonder enige competitie of prestatiedwang. De fysieke grenzen mogen zelfs niet overschreden worden, maar zullen door regelmatig oefenen "vanzelf" verruimen.

Op maandag en donderdagavond van 19.30- 20.45 uur yoga voor  senioren (50+)

 

Vortexhealing groepshealingen

Werkt goed tegen stress en burnout door de diepe ontspanning

 Dinsdagavond van 19.00-20.15 uur voor alle leeftijden 

 

 

 Yoga Nidra woensdagavond van 19.30-20.45 uur

Geeft diepe ontspanning; goed tegen stress en het voorkomen van een burn out

voor alle leeftijden

  

Vortexhealing groepshealingen als je last hebt  stress en/ of burn-out hebt. of er tegen aan zit.

Op dinsdagavond van 19.30-20.45 uur  en donderdagmiddag van 14.00-15.15 uur

Interesse en of opgeven? Mail naar hvanjuchem@ziggo.nl of sms naar 0627870869  of bel naar 013-4556032

.

Zie voor lestijden en kosten de cursusdata.


 

Stel hier uw vraag Gratis proefles