Shanti Cursussen - Yogacentrum en Praktijk voor natuurgerichte therapie

U bevindt zich hier: home >  

Reiki - cursussen volgens het USUI systeem

Het woord Reiki komt uit het Japans. "Rei" betekent universeel en "Ki" levenskracht. Alles wat leeft, mensen, dieren en planten, heeft die "universele levensenergie" nodig om te kunnen leven i 

Deze kosmische universele energie wordt via de handen van de behandelaar doorgegeven. Omdat deze "universele levensenergie" de helende kracht is, spreekt het voor zich dat de gever geen medische kennis of specifieke begaafdheden nodig heeft.

Het is een systeem d.m.v. handoplegging en is gemakkelijk door iedereen te leren. Van nature is iedereen in staat zichzelf of anderen warmte of energie te geven via de handen.

Een Reiki 1 cursus bestaat uit 2 dagen en wordt vaak  in een weekend gegeven.Terwijl Reiki 2 en 3A  op een zaterdag worden gegeven van 10.00-16.30 uur.

Tijdens de cursus worden  in 4 afstemmingen de energiekanalen heropend, de blokkades worden voorgoed verwijderd en vanaf dat moment kan de energie weer vrij stromen. Nu kunt u Reiki gebruiken voor  uzelf, maar ook voor vrienden en familie. De handposities  voor  u zelf en anderen leert u  in de cursus. De Reiki 1 cursus is een afgerond geheel. Voelt u daarna nog een verlangen om  een diepere verbinding met Reiki aan te gaan dan kunt u Reiki 2 volgen.

De Reiki 2 cursus  duurt 1 dag. Tijdens deze cursus ontvangt u 3 symbolen, het krachtsymbool om de Reiki energie krachtiger te maken, het mentale symbool om inzicht en ondersteuning bij  psychische en emotionele problemen te kunnen sturen en het afstand symbool om Reiki op afstand te kunnen sturen. Ook leert u om met behulp van kistallen permanent Reiki naar iemand  te sturen.

Vervolgens bestaat de mogelijkheid om Reiki 3A en 3B voor de master-graad te volgen. Door de master-inwijding word je nog verder opengesteld voor de universele Reiki-energie.

Aangesloten bij "CIRKEL" vereniging voor Reikimasters,  zie www.reikicirkel.nl

Stel hier uw vraag Gratis proefles