Shanti Cursussen - Yogacentrum en Praktijk voor natuurgerichte therapie

U bevindt zich hier: home >  

Energetische meditatie

Door meditatie te combineren met energetische oefeningen geef je actief richting en daardoor vaart aan de ontwikkeling van een bewuster bestaan. Hebben we veel meditatietechnieken aan India te danken, voor energetische oefeningen zijn we China veel verschuldigd. Ons lichaam en onze geest worden volgens de oude Chinezen gevormd uit een stelsel van energiesystemen. Er zijn energievelden en energiebanen (de meridianen). Kenmerkend voor energie is dat die bewegelijk is, dat het stroomt. De Chinezen noemen deze levensenergie de ‘qi’ (spreek uit ‘tsji’).

Bij energetische meditatie is het de bedoeling dat je de ‘qi’ in je lichaam ook inderdaad voelt stromen. Daarbij leer je gebruik te maken van je ademhaling. Tussen de ademhaling en de stroming van de ‘qi’ bestaat een belangrijk verband. Het is namelijk de ademhaling die de ‘qi’ laat stromen. De ademhaling is de motor achter de energiestroom, waarbij de inademing voor de belangrijkste stuwkracht zorgt.

Tijdens deze cursus komen aan bod:  

Het openen van het voorste en het achterste kanaal ( ook wel conceptievat en gouverneursvat genoemd )

Qi te deblokkeren en te zuiveren,

Het laten circuleren van je energie,

Het balanceren van je yin- en yangenergie,

Het verhogen van de yin en yang energie,

Beter omgaan met emoties,

Centeren en aarden.

De effecten van energetische meditatie zijn dat je vitaler wordt, je veel beter in balans blijft en beter met  je eigen emoties om kunt gaan.

Het werkt goed tegen stress en vermoeidheid en kan ook helpen bij vermageren.

Stel hier uw vraag Gratis proefles