Shanti Cursussen - Yogacentrum en Praktijk voor natuurgerichte therapie

U bevindt zich hier: home >  

Kennismaken met de chakra's

Een chakra is een knooppunt van energiebanen in het lichaam. Je kunt zo'n knooppunt niet letterlijk zien, maar je kunt het wel (leren) voelen. In onze aura zitten 7 hoofdchakra's en ieder chakra staat voor een universeel levensthema. Iedere 7 jaar is zo'n thema actueel in ons leven en  geeft onze persoonlijk groei  of stagnatie weer.  In deze cursus  komen deze 7  thema's  aan de orde en wordt er met praktische voorbeelden aangegeven hoe een chakra werkt en wat er gebeurt als  een chakra wat geblokkeerd  is en wat je er aan kunt doen.

Iedere avond komt er een chakra aan bod. Je leert  hoe je blokkades in een chakra in je eigen persoonlijke leven kunt  herkennen,  die zijn ontstaan door spanningen, stress of emotionele remmingen.  Je leert ook  hoe je met  behulp van kleuren, mineralen (stenen), geluid en  essentiele oliën deze blokkades kunt opheffen en het chakra kunt versterken. Verder ervaar je de invloed van visualisaties en geleide meditaties. Bovendien leer je hoe je met simpele yogaoefeningen de chakra's positief gestimuleerd kunnen worden.

Deze chakra-cursus geeft veel inzicht in je persoonlijke ontwikkeling en is bij uitstek  een stimulans voor persoonlijk groei.

Stel hier uw vraag Gratis proefles